söndag 6 april 2014

Första stenletarturen utanför Norrköping gav resultat.

Har inte haft chans att leta efter block runt Norrköping, förrän idag. Jag och flickvännen åkte bil ut till ett ställe som jag markerat på Google Earth. Vi hittade en perfekt parkering och gick sedan in i skogen. Efter 2 minuter fann vi 2 stora block! Superfina och helt orörda!! Vi gick vidare in i skogen. Direkt dök det upp ett block sedan ett till och ett till.....
Vi kom till ett kalhygge där det låg några block. Sedan skulle vi gena till en liten skogsväg och där uppe på berget låg det flera stora fina block. Vilka linjer. Dessa har aldrig borstats. Runt de stora blocken fanns det flera mindre block med branta linjer.
Tillslut kom vi fram till skogsvägen och efter en stund hittade jag ett superfint block en bit in i skogen brevid vägen. Trodde inte att jag skulle hitta så många block på så kort tid. Det bästa är att området ligger inte så långt bort från Norrköping.

Här kommer några iPhone bilder...

 Stort block nära en skogsväg. Klätterbar runt om. Den branta sidan erbjuder flera hårda linjer. 


 Stort block med flera fina linjer. Väggen mot kameran lutar över bra, ca 15°.


 Ett fint block med en brant arete, en brant vägg, jobbig arete till höger...


Block Nr 2 igen. Areten är så fin!!

Det kommer mera...

2 kommentarer:

  1. Kalasfint! Ser fram emot att besöka detta under sommaren med dig!
    Kollat in topon på 27crags för Lyckan? 50 problem nu och ca 10 projekt!

    SvaraRadera
  2. Superfint ställe! Har bara naggat i kanterna och det finns MYCKET kvar! Hittade massor av block i olika storlekar. Några är riktigt stora. Men det finns mera...så i påsk blir det en rejäl stenletar session igen! Då tar jag med mig en liten gummibåt! ;)

    Kul med lite mer topos över Lyckan omr!! Hänger gärna med dit!

    SvaraRadera