torsdag 5 december 2013

Almö

Almö är en fin klippa både för repklättrare och bouldrare. Just nu verkar det som att repklättringen ligger lågt pga access frågor. Ta hänsyn till detta. Förhoppningsvis löser sig allt och klättringen i alla dess former kan fortsätta!

 I området finns det många fina problem OCH projekt. 


Ett fint boulderprojekt.


V for victory är fortfarande ett projekt.

Ett av de första boulderproblemen som gjordes i området.


En av Tjörns finaste Death before dishonour.


Ted på en fin highball - Fiskebäcksvik. 

Det kommer mera...

5 kommentarer:

 1. Hmm, är det möjligvis den klippa man skriver om på 8a.nu?

  http://www.8a.nu/news/AllNews.aspx?CountryCode=SWE&NewsId=29573#sthash.UY9HAsRB.dpuf

  SvaraRadera
 2. Väldigt tråkig ton av Pontus på sin blog... särskilt med tanke på flera felaktigheter.

  1. Området är alltså inte allmänt känt då Pontus säger att det var problem med flera markägare och ingen har sannolikt klättrat där på flera år.

  Det var markägaren som tipsade mig om att hon tyckte att vi skulle pröva att klättra även på hennes berg. Grannmarkägaren har visat sig ännu mer entusiastisk och vill dessutom hyra ut en stuga alldeles invid. Grannen som bor invid klippan har varit väldigt entusiastisk och tom beställt klätterskor. Ingen av dessa kände till att någon hade klättrat i området innan.

  2. Vi har inte som Pontus skriver bultat upp flera boulders. Tvärt om, vi har undvikit att bulta alla potentiella high balls där ett par är ca 10 meter höga eller så får man klättra/hoppa ner. Den lägsta led som har bultats är ca nio meter. Vi har på två ca 7 meter höga linjer satt en styrbult.

  3. Pontus och andra bouldrare borde väl istället för att kalla oss för "muppar" och "idioti" vara tacksamma för att vi löst markägarproblematiken som man uppenbart han helt hade missförstått.

  4. Jag ser inga som helst problem att både bouldrare och klättrare kan ha kul ihop och jag har redan bjudit in några av de bästa bouldrarna. I rapporten på 8a så står det ju vidare tom att flera linjer är just boulders.

  Som sagt väldigt tråkigt med en sådan ton och jag kan bara hoppas att Pontus går in och ändrar sin blog för att inte skapa onödiga konflikter baserat på felaktigheter. Det finns en bult, som inte jag har satt, som vi redan förra veckan konstaterade blev fel och som ska tas bort för att ge plats åt en boulder. Den fanns redan markerad som en boulder i mini-topon som presenterades för några dagar sedan.

  Väldigt snygga bilder av Pontus men jag kan ju gärna inte länka til dem innan han har tagit bort påhoppen. Antagligen fick han felaktig info och blev sur men det är tråkigt att han istället för att kolla upp, väljer konfliktvägen.

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen inte Pontus ändrar i sin blogg. Utan belyser just att ni bultat fina boulders.
  Jocke

  SvaraRadera
 4. Bra att du lägger ut det här! Tråkigt att problemen är bultade. Bara för att ett område inte finns utlagt på nätet betyder det inte att området inte är exploaterat, som jag har sagt, och själv tvingas lära mig den hårda vägen, man ska alltid höra sig för innan man gör något.

  SvaraRadera
 5. Mycket tråkigt att inte Pontus ändrar den felaktiga artikeln och att dessutom två personer stöttar hans fiktiva konflikt trots att jag alltså informerat om att artikeln är felaktig.

  Tack vare att jag har löst accessproblemet så kan alltså bouldrarna få köra på fem grymma problem som fallit i glömska för att man totalt missuppfattat markägarfrågan.

  Vänligen arbete för samverkan och respekt mellan sport och trad istället för att skapa och elda på en fiktiv konflikt.

  SvaraRadera