tisdag 19 november 2013

Test av LYO FOOD - Äntligen frystorkad mat som smakar gott!

Fick fick lite varuprover till Fjällsport från LYO FOOD. Jag har ätit mycket frystorkad mat genom åren. Allt från suspekta sorter på Nya Zeeland och i Costa Rica till REAL, Blå Band etc.
De senaste åren så har jag ätit mest REAL civila och militära rätter. Tröttnat lite på deras rätter eftersom dom haft samma utbud för länge nu. Hur svårt kan det vara att skapa nya rätter? Blå bands "nya" rätter är OK men känns lite åttiotal. 

Test 1: Fläskkött med grönpepparsås och potatis. När jag öppnade påsen blev jag förvånad över hur fräsch maten såg ut till och med innan tillagningen. Kokade vatten och blandade ner vattnet med maten. Stängde påsen och lät maten stå i 10 minuter. Öppnade och njöt av lukten. Maten såg riktig god ut. Inte alls som de andra märkenas kletgegga.
Smaken var mycket godare än jag väntat mig. Kändes faktiskt som det var lagat hemma hos mig eller någon vän. Köttbitarna var inte alls som de andra märkenas ihop-pressade bitar från skumma djurdelar. Potatisen och bönorna känns nästan färska. Mycket gott. De andra märkena är inte ens i samma liga. 
Betyg 12 av 12.

Test 2: Penne Bolognese. Ser fint ut innan jag häller på vatten. På med vatten och vänta i 10 min. Lite färglöst med ser helt ok ut. Smaken var god. Kanske skulle det behövts liiiite mer kryddor och liiiite mer grönsaker. Inte lika kleggspyigt som dom andra märkena. Inga brosk bitar i köttet är ett +! Pastan smidig som vanlig pasta. Gott. Lite mer krydda och grönsaker hade gett en tolva.
Betyg 10 av 12.

Så testa något nytt när ni är ute bland klipporna! Framöver ska jag testa deras frukostar, torkade bär och frukt etc..


 Snygg design.

 Ser fräscht ut även innan tillagning! Lätt som bomull.

 Längtar tills det är klart!

Det färdiga resultatet. Ser gott ut, smakar gott. Detta är första gången som frystorkad mat smakar bra, som det ska. Köttbitarna ser goda ut.  Inga hoppressade svans- ögon och örondelar. Potatisen känns nytärnad och bönorna är mumsiga.

 Penne Bolognese.

 Pastan ser bra ut. Kött, grönsaker och sås i de bruna klumparna.

Färdigt. Gott. Lite krydda hade varit bra.

Det kommer mera...
2 kommentarer:

  1. har du försökt torka själv? Funkar i vanlig varmuluftsugn - säkert även i vanlig ugn om man inte äger torkapparat. Sonen har torkat allt; potatis, lök, rotsaker, svamp, frukt till efterrätt. Jag gillar hemmagjorda skorpor! Låna bok på bibliotek.

    SvaraRadera
  2. Dottern har torkat kött. Även nötfärs går bra, hon hade påse kött som mellanmål i skolan, inget kylskåp behövs, håller veckor.

    SvaraRadera