måndag 8 december 2014

Block stora som hus.

Jocke kom på besök i helgen. Hade tänkt att vi skulle klättra endel på bland annat det kluvna blocket, Sniper alley-blocken etc. Nu var inte vädergudarna på vår sida. Det var mättat med fukt, vindstilla och det började regna. Men jag visade Jocke runt bland några av de block jag har hittat. Efter en lång tur i skogen hamnade vill tillslut i Klätterhallen här i Norrköping. Det blev en kul session på plast. Klätterhallen är riktigt bra. Många boulders och inte så hysteriskt med folk som det brukar vara i Göteborg. Dessutom är inte väggarna överfulla med grepp. Rena linjer och fina problem.
Kvällen avslutades på Pappa Grappa och senare på Munken.
Vi hoppades på bättre väder nästa dag men det blev bara lite torrare. Lite. Jag hade planerat att vi skulle åka ett område som jag markerat på kartan för länge sedan. Dessutom har jag fått lite tips av en gammal herre som är mycket i skogen. Han garanterade stenblock stora som hus. Lät bra men ett hus kan vara litet eller som en 16 rums villa i Långedrag.

Vi drog iväg in i skogarna. Parkerade och vandrade in i den fuktiga skogen. Efter en bra stund kom vi till de första blocken. En handfull block inne i en granskog. Dom var fina men för mycket mossa och för mörkt. Vi fortsatte längre in i skogen. Där inne dök dom första blocken upp. Dom var stora. Ett gäng med tre stora block i en Bauerskog. Vackert! Ett block var enormt. Alla bjöd på flera linjer. Brant, areten, slabb och brant!

Vi gick vidare. Sedan kom vi till dom som gubben pratat om. Vilka enorma block. Dom förtsa blocken var säkert 10-20 meter långa, 5-8 meter breda och 3-5 meter höga. Många mindre block som La Bousse blocket i Göteborg (Räknas som små i dessa skogar). Men överst reste sig ett enormt jätteblock. Gåshudsvarning. Kronisk gåshud! Det stora blocket hade ett stort överhäng som var för högt för bouldrare. På blocket fanns det mindre väggar på runt 4-5 meters höjd. Den stora väggen lämpar sig mer till hårda sportturer.
Jag gick runt och plåtade med iPhonen och höll på att tappa hakan när jag kikade längre bort bakom det stora blocket. Där låg väggar på 15-20 meter minst. Vet inte om det var väggar eller fetstora block. Svårt att se.
Dessa väggar hade grepp och några sprickor. Inget för bouldrare men erbjuder flera fina tradturer och sportturer.
Ett fett område med många stora och små block. Vi vandrade hem genom skogen och jag såg på kartan och satellitbilderna att det finns mycket mer block i området. Det blir ett återbesök mycket snart!

Under ett par dagar visar jag här lite bilder från stenletarexpeditionen...


Det stora blocket. Lite för hög för bouldering med på baksidan och sidorna funkar det.

Fint block med snygga areten, slabb och brant.

Jocke inspekterar det kluvna blocket. För blött för klättring.

 Skogen var full med monstertrattisar!

Jocke smeker ett fint block vilket resulterar i gåshud.

Fick inte med dessa väggar på en bild. Kunde inte se om det var megablock eller bergväggar. Dock fina för repturer.
Åker tillbaka snart och rekar mer i området. Det finns mer!

En liten del av ett stort block. Brant sida med barska linjer. 


Det kommer mera....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar