torsdag 16 oktober 2014

Lite spänning har aldrig stoppat en bouldrare.

Ytterligare ett gäng block från mina två senaste stenletarexpeditioner i skogarna kring Norrköping. Vädret har varit kasst när jag har varit ledig så jag ägnar mycket tid till att leta efter block. När vädret stabiliseras börjar rensningen och borstningen på allvar. Kul att ni är så många som vill hänga på. Nu kanske vi får välja områden noga eftersom skogen är full med skjutglada älgdödare. Men lite spänning har aldrig stoppat en bouldrare....?


Stort block som ligger 2 meter bredvid en fin sjö. Sidan mot kameran lutar över, så även högersidan. 
Vänstra sidan bjuder på en hög slabbvägg. Runt om fanns det mycket block men inga WOW-block.

Snyggt "litet" block som ligger luftigt uppe på ett berg.

 Brant vägg. Letade efter ett block som jag sett på sattelitbilder. 
Då sprang jag på den här fina väggen och ett par andra coola formationer.

Fint block med utsikt. Såg detta på en satellitbild och efter jag hittade detta blocket hittade jag ett till...sedan ett till. 
Nu har jag markerat 2000+ block på Google Earth. Flera av dessa har jag hittat och på köpet hittar jag "osynliga" block inne i bland träden. Alla dessa block och så lite tid!

Blockformation med en fin arete plus annat.

Ett av blocken i en av de blocktätaste sektorerna.

En hög klippa bjöd på ett par cool linjer. Den högra delen påminnde om "the Wave" på Utsikten - Tjörn. 
Men barskare och mossigare. Stenen under var fast och fin! Cirka 8 meter högt som högst Alltså lika hög som "Death before dishonour" vid Mastenväggarna - Tjörn.

Under mina turer i skogarna har jag hittat mängder med mellanstora och små block. Eftersom jag mest bryr mig om de lite större blocken så syns de mindre sällan på bild. Men här kommer ett gäng småblock. Utöver de stora blocken som snart är uppe i 150+ st så har jag nog hittat ytterligare 150 st block fast dessa är då för det mesta under 2 meter i höjd.

Stort block med trevliga linjer runt om! Flera stora block i samma sektor. I snitt 4 meter högt.

 Stort block med mycket mossa. Under mossan döljer ig många fina små crimpar etc. Fast klippa trots mycket mossa. Bakom blocket låg en brant klippa med ett par coola areten. När jag tog den här bilden ösregnade det och luftfuktigheten var precis som i molnskogarna! Blocket är cirkus 5 meter högt som högst.


Ett gäng fina block. Till höger bakom trädet ett stort block som jag la upp i förra tråden.

Det kommer mera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar